Doppen sparen bij KC Gorinchem

Beste spaarder en inzamelpunt doppen actie KNGF Geleidehonden, . Ik heb ondertussen 11 vuilniszakken klaarstaan, hartelijk dank hiervoor. En Ik heb ook een verzoek, willen jullie ajb de dop zo schoon mogelijk afleveren en ajb de plastic rondjes uit de doppen halen. Zie foto hieronder. Het kost mij heel veel tijd om deze te verwijderen en schoon te maken. Inmiddels hebben ze de 20.000 kilo aan doppen bereikt. Dit wil zeggen dat we een basisopleiding voor een geleidehond hebben bekostigd! Een mijlpaal die is mogelijk gemaakt door het enthousiasme van jullie als inzamelpunt samen met de spaarders. We willen dit enthousiasme nog breder bekend maken en anderen inspireren. Daarom hebben we de KNGF Geleidehonden doppen facebookpagina online gezet. Hier kunnen inzamelpunten en doppenspaarders uit het hele land elkaar vinden, tips en successen delen. En zal KNGF Geleidehonden ook van zich laten horen bij mijlpalen als deze. Meld je hier dus vooral gezellig aan! (of zoek in Facebook op: Officiële doppenactie KNGF Geleidehonden).
Geschreven door Doorli Rensen.

Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in. U ontlast zo het milieu en u steunt KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van deze honden.

De doppen kunt u inleveren aan de bar in onze kantine. Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden. 

Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:

 • Mineraal- of spuitwater
 • Frisdrankflessen
 • Melk- of yoghurtpakken
 • Fruitsappakken
 • Sportdrank 
 • Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
 • Zepen en shampooflessen
 • Deo-en spuitbussen
 • Slagroombussen
 • Pindakaas- en chocoladepastapotten

De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden bij de inzamelpunten. Tevens wordt verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden. 

Meestgestelde vragen

 • Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden? De basisopleiding van onze honden kost 5.000 euro. Daarvoor zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig.
 • Wat is de opbrengst tot nu toe? Inmiddels is er 17.580 kilo (25 juni 2015) aan doppen ingezameld. Dat zijn ruim 7 miljoen doppen!
 • Is er een einddatum voor de actie? Wegens het grote landelijke succes zit er geen einddatum aan de actie en gaan wij graag, samen met u, gestaag verder!
 • Waarom mogen er alleen plastic doppen worden gespaard? De reden hiervoor is dat doppen met 100% zekerheid bestaan uit bepaalde grondstoffen die het recyclebedrijf van ons aanneemt en waar KNGF Geleidehonden vergoeding voor krijgt. Andere plastic voorwerpen vervuilen de lading en brengen hierdoor extra kosten met zich mee.
 • Wat wordt er na recycling van de doppen gemaakt? Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Niet alleen het plastic recyclen is dus milieubewust. Het spaart ook bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.
 • Wie kan doppen sparen? Iedereen kan doppen sparen. Elk huishouden heeft doppen die veel mensen vaak weggooien. Uiteraard kunnen ook scholen, verenigingen, bedrijven en buurthuizen in actie komen voor KNGF Geleidehonden. 

Voor meer informatie: http://www.geleidehond.nl/steun-ons/acties/doppen-sparen-voor-geleidehonden/

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Er kan weer beperkt worden ingeschreven voor een cursus

Beperkt inschrijven voor de Puppycursus, de Jonge Hondencursus en de…

Meer >>

Fijne Feestdagen en een Gelukkig en Gezond 2021

De trainers en het bestuur van de Kynologenclub Gorinchem wensen u .…

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.