Basis Opvoed Cursus

De Basis Opvoed Cursus is een cursus voor honden na de Puppycursus en/of Jonge Hondencursus en voor honden die geen Puppycursus en/of Jonge Honden Cursus hebben gevolgd en ouder zijn dan 5 maanden.

Als uw hond nog erg speels is, of nog niet genoeg aandacht voor u heeft, kan het advies de Basis Opvoed Cursus zijn. Dat wil niet zeggen dat u of uw hond niet goed genoeg zijn, maar uw hond heeft gewoon wat meer tijd nodig om klaar te zijn voor het strakkere werk. Dat kan beter op een meer ontspannen en losse manier, in plaats van meer druk op u en de hond.

Als men in de Elementaire Gehoorzaamheid komt, is dat namelijk het eerste stapje richting echte gehoorzaamheid en wordt er van de baas en hond verwacht dat er een begin wordt gemaakt met netter en strakker werken.

De Basis Opvoed Cursus duurt 15 weken waarbij het accent ligt op de opvoeding, socialisatie en het aanleren van goede gedragingen staan centraal.

De hond moet het leuk vinden om bij zijn baas te zijn of te komen, daarom belonen we goed gedrag en negeren, of breken het gedrag af, wat we niet willen zien. We belonen d.m.v. onze stem, iets lekkers, een knuffel of even spelen.

In deze cursus ligt de nadruk op oefeningen die voorkomen in de thuissituatie. Ook wordt geleerd hoe u het beste met specifieke gedragingen van de hond kan omgaan, zoals angstig, onzeker gedrag of druk gedrag van uw hond.

Wat zoal aan bod komt: wandelen zonder trekken, hier komen, basis commando’s zit – af – sta – plat, 
het spelen met de hond, het blijf/wacht commando, dierenartstraining, niet springen tegen baas en/of anderen, voerbaktraining, borstelen e.d.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat als u minstens 10 lessen aanwezig bent geweest.

De lessen duren ongeveer 30 minuten en er is altijd gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gediplomeerde instructeur.

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: mininmaal 5 maanden en maximaal 2 jaar

Cursusdetails

Start op 4 september 2018
12 maart 2019
Cursusduur 14 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 3 juli 2018
Inschrijven tot 18 september 2018
Prijs € 90,00

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
3 juli 2018

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Nieuwe cursus Hoopers maandag 25 juni 2018

De nieuwe cursus hoopers gaat maandag avond 25 juni van start. Er zijn nog…

Meer >>

Trainster van KC Gorinchem naar WK FCI Obedience 21-24 juni 2018

Van 21-24 juni 2018 zullen Lia van Ballegooijen en Border Collie Jace…

Meer >>

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.