Cursus Kind en Hond

Niets is leuker dan dat een kind en hond de beste maatjes zijn. Samen spelen, knuffelen en gezellig samen zijn.

Dit kan ook heel goed, maar er zijn wel regels die het kind zal moeten leren en toepassen, om de omgang met de hond goed te laten verlopen. Wat is veilig en wie is er verantwoordelijk? In alle gevallen bent u als ouder verantwoordelijk.

Een hond is geen mens en om ongelukken te voorkomen is onderling begrip van groot belang. Is uw hond kind vriendelijk? En is uw kind hond vriendelijk?

Kinderen die zich verantwoordelijk voelen voor een hond kunnen een stukje van de zorg overnemen. Zo bouwen ze een geweldige relatie met het dier op. Stem daarbij de verantwoordelijkheden af op de leeftijd van het kind, oudere kinderen van 15 jaar en ouder kunnen de hond ook uitlaten.

De cursus Kind en Hond is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder, onder begeleiding van een volwassene. Tijdens de cursus leert het kind de omgang regels kind en hond, wat kan wel en wat niet. 

De hond moet minimaal de EG cursus gevolgd hebben!

Bij de cursus is het de bedoeling dat zowel de kinderen als de honden respect voor elkaar krijgen. Als het kind de lichaamstaal van de hond leert te herkennen en begrijpen zal het kind op een respectvolle manier om leren gaan met de hond.

De cursus Kind en Hond bestaat uit 4 lessen van 30 minuten en wordt afgesloten met 15 minuten nabespreken met drinken en iets lekkers.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hondentaal
  • 10 gouden regels in de omgang met je hond
  • Hoe kun je `spelen` met je hond?
  • Welke commando´s kun je je hond leren?
  • Wanneer beloon je je hond op het juiste moment en hoe?

Van de hond wordt verwacht dat hij/zij beschikt over een normale basis gehoorzaamheid en (heel belangrijk) dat hij/zij sociaal is met andere honden.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 18.15 – 18.45 uur. Houdt de site in de gaten wanneer deze begint! 3x per jaar, groepen van maximaal 6 kinderen en de kinderen zullen ingedeeld worden in een groep van 9 tot en met 11 jaar of van 12 tot en met 14 jaar. (hou er dus rekening mee dat de periode waar u uw kind voor opgeeft, misschien niet de periode is waarin deze leeftijdsgroep ingedeeld zal worden, dit is afhankelijk van het aantal opgaves)

Bij inschrijven de leeftijd van uw kind invullen bij opmerkingen!

Cursusdetails

Start op 22 juni 2021
2 november 2021
8 maart 2022
Cursusduur 4 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 16 maart 2021
Inschrijven tot 22 juni 2021
Prijs € 60,00

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
16 maart 2021

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Er kan weer beperkt worden ingeschreven voor een cursus

Beperkt inschrijven voor de Puppycursus, de Jonge Hondencursus en de…

Meer >>

Fijne Feestdagen en een Gelukkig en Gezond 2021

De trainers en het bestuur van de Kynologenclub Gorinchem wensen u .…

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.