Elementaire Gehoorzaamheid

De EG sluit aan op de Puppycursus en Jonge Hondencursus, deze cursussen waren vooral gericht op de opvoeding en socialisatie.

Het doel van de EG is het (verder) leggen van een goede basis op het gebied van de Gehoorzaamheid. De oefeningen in de cursus zijn van belang voor iedere hond. Het netter en strakker werken. Zit – Sta – Af, meelopen, door bijvoorbeeld de handelingen op te bouwen en meer op commando te gaan werken. Begin maken met volgen (dit is anders dan netjes meelopen!),  
Af - Blijf en Zit -Blijf op grotere afstand.

Deze oefeningen zitten ook in de B.O.C. maar dan hebben baas en hond wat meer tijd om het op hun niveau aan te leren.
In de E.G. wordt begonnen met hogere eisen te stellen aan baas en hond en wordt de nadruk gelegd op het strakkere werken.
Er wordt meer gekeken naar gedrag ten opzichte van andere honden, mensen – is de hond te betasten, omgang baas/hond.

Van een hond die los loopt in het bos wordt bijvoorbeeld al verwacht dat een aantal commando’s, zoals het hier komen, bekend zijn. Ook is dit de basis waar u verder de hondensport mee in kunt gaan. Wij raden u bijvoorbeeld aan om voor het starten met de Agility, of Flyball eerst deze cursus af te sluiten. Deze cursus is een voorbereiding op de Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid cursus en uiteindelijk op het landelijke FCI Obedience programma.

Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn:
Aandacht vragen en vasthouden, naast lopen, oftewel volgen, komen op bevel, blijven zitten en liggen op afstand, tonen van het gebit, staan en betasten door een vreemde, omgang met mensen en honden.

De EG cursus bestaat uit 15 lessen en wordt afgesloten met een examen, dit is een clubexamen, uw eigen trainer(s) begeleiden u net als in de les.
Twee andere onafhankelijke trainers beoordelen uw vorderingen. I
ndien u voor dit examen zakt, zal men de cursus nog een keer over moeten doen, als u met voldoende punten slaagt dan kunt u door naar de Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om samen met de hond aan het werk te gaan en nieuwe dingen te leren. Ook bij deze cursus staat het plezier van hond en baas voorop en wordt er gewerkt met positieve trainingsmethoden om de oefeningen aan te leren.

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: minimaal 6 maanden

Cursusdetails

Start op 3 september 2019
10 maart 2020
Cursusduur 15 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 2 juli 2019
Inschrijven tot 17 september 2019
Prijs € 90,00

Nu inschrijven!

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

EG en VEG examens 18 en 25 juni 2019

Op 18 juni doen de EG-groepen 1, 2 en 3 om 19.00 uur examen. VEG groep 1…

Meer >>

NK Obedience 10 juni 2019

Op het Nederlands Kampioenschap FCI-Obedience 2019 hebben vier handlers die…

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.