Elementaire Gehoorzaamheid

De EG sluit aan op de Puppy- en Jonge Hondencursus. De Puppy- en Jonge Hondencursus zijn vooral gericht op de opvoeding en socialisatie.

Het doel van de EG is het (verder) leggen van een goede basis op het gebied van de gehoorzaamheid. De oefeningen in de cursus zijn van belang voor iedere hond.

Van een hond die los loopt in het bos wordt bijvoorbeeld al verwacht dat een aantal commando’s, zoals het hier komen, bekend zijn. Ook is dit de basis waar u verder de hondensport mee in kan gaan. Wij raden u bijvoorbeeld aan om voor het starten met de behendigheid, of de flyball eerst deze cursus af te sluiten. Deze cursus is een voorbereiding voor de VEG cursus en uiteindelijk het FCI Obedience programma.

Oefeningen die onder andere aan bod komen zijn:

Aandacht vragen en vasthouden, naast lopen, oftewel volgen, komen op bevel, blijven zitten en liggen op afstand, tonen van het gebit, staan en betasten door een vreemde, omgang met mensen en honden.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om samen met de hond aan het werk te gaan en nieuwe dingen te leren. Ook bij deze cursus staat het plezier van hond en baas voorop en wordt er gewerkt met positieve trainingsmethoden om de oefeningen aan te leren.

De EG-cursus bestaat uit 12 lessen en wordt afgesloten met een examen. Het behalen van dit examen is een voorwaarde om door te kunnen gaan naar de
Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid.

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: minimaal 6 maanden

Cursusdetails

Start op 12 januari 2021
27 april 2021
7 september 2021
Cursusduur 12 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 17 november 2020
Inschrijven tot 19 januari 2021
Prijs € 90,00

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
17 november 2020

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Algemene Ledenvergadering woensdag 30 september 2020

Algemene Ledenvergadering woensdag 30 september 2020

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.