Flyball

Flyball is een hondensport, een estafettesport, een teamsport voor elke balgekke hond, van groot tot klein. Flyball bestaat, simpel gezegd, uit vier hindernissen, een ballen-apparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. Stapsgewijs wordt de hond geleerd om zo snel mogelijk via de vier hindernissen naar het ballenapparaat te gaan, het ballenapparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt, de bal te vangen en dan zo snel mogelijk weer via de hindernissen, mét bal, naar de baas terug te racen. Het aanleren gaat in eerste instantie individueel. Het ballenapparaat en het springen van de hindernissen wordt apart van elkaar aangeleerd. Zodra de hond beide onderdelen goed beheerst worden deze onderdelen samengevoegd en gaat de hond leren de hele baan te lopen. Gaat dit goed dan gaat de hond leren om te wisselen met andere honden en kan er in teamverband worden getraind. Zodra dit ook goed gaat is het mogelijk om deel te gaan nemen aan wedstrijden. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar. Voor meer informatie over Flyball zie www.flyballcompetitie.nl

U kunt met de eerste stappen van de individuele training al beginnen voordat de hond 1 jaar is en ook daadwerkelijk mag gaan springen. Met jongere honden werken wij alvast spelenderwijs aan een aantal punten die later in de flyball goed van pas zullen komen.

Als u wilt weten of Flyball iets voor u en uw hond is kunt u deelnemen aan 3 proeflessen waarna u besluit of u verder wilt gaan of niet. 
Wilt u na de proeflessen blijven Flyballen dan kunt u zich inschrijven via de site, of wanneer de cursus al begonnen is door via de mail (kcgorinchemflyball@outlook.com) te melden dat u wilt inschrijven voor de lopende cursus waarna u een betaalverzoek zult krijgen voor het aantal lessen dat nog volgt binnen deze cursus.

Wilt u meer informatie over flyball bij KC Gorinchem of wilt u zich aanmelden voor 3 proeflessen, stuur dan een mail naar kcgorinchemflyball@outlook.com 
of bel 06-15886662. U hoort dan de datum en tijd waarop u welkom bent voor uw proeflessen.

 

 

 

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: minimaal 9 maanden

Cursusdetails

Start op 8 april 2022
Cursusduur 18 weken
Dag vrijdag
Inschrijven vanaf 25 februari 2022
Inschrijven tot 20 mei 2022
Prijs € 50,00

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
25 februari 2022

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Workshop Hans Schnock “Reactieve honden op je hondenschool” 19 juni 2021

Workshop Hans Schnock “Reactieve honden op je hondenschool” 19 juni 2021

Meer >>

Er kan weer beperkt worden ingeschreven voor een cursus

Beperkt inschrijven voor de Flyball en Apporteercursus

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.