Flyball

Flyball is een hondensport, een estafettesport, een teamsport voor elke balgekke hond, van groot tot klein. Flyball bestaat, simpel gezegd, uit vier hindernissen, een ballen-apparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. Stapsgewijs wordt de hond geleerd om zo snel mogelijk via de vier hindernissen naar het ballenapparaat te gaan, het ballenapparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt, de bal te vangen en dan zo snel mogelijk weer via de hindernissen, mét bal, naar de baas terug te racen. Het aanleren gaat in eerste instantie individueel. Het ballenapparaat en het springen van de hindernissen wordt apart van elkaar aangeleerd. Zodra de hond beide onderdelen goed beheerst worden deze onderdelen samengevoegd en gaat de hond leren de hele baan te lopen. Gaat dit goed dan gaat de hond leren om te wisselen met andere honden en kan er in teamverband worden getraind. Zodra dit ook goed gaat is het mogelijk om deel te gaan nemen aan wedstrijden. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar. Zie ook www.flyballcompetitie.nl

Als u wilt weten of Flyball iets voor u en uw hond is kunt u deelnemen aan 3 proeflessen waarna u besluit of u met flyball verder wilt gaan of niet. 
Wilt u na de proeflessen blijven Flyballen dan kunt u zich inschrijven.
 
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor proeflessen, stuur dan een mail naar kcgorinchemflyball@outlook.com of bel 06-15886662. 
U hoort dan de datum en tijd waarop u welkom bent voor uw proeflessen.
Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: > 12 maanden

Cursusdetails

Start op 14 juli 2017
6 oktober 2017
12 januari 2018
6 april 2018
Cursusduur 12 weken
Dag vrijdag
Inschrijven vanaf 30 juni 2017
Inschrijven tot 1 september 2017
Prijs € 32,50

Nu inschrijven!

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Nog twee plekjes vrij bij Agility beginners

Nog twee plekjes vrij bij Agility beginners, schrijf snel in, want vol is…

Meer >>

Trainster van KC Gorinchem naar WK FCI Obedience

Lia van Ballegooijen is met haar Border Collie Jace uitgenodigd voor het WK…

Meer >>