Flyball

Flyball is een hondensport, een estafettesport, een teamsport voor elke balgekke hond, van groot tot klein. Flyball bestaat, simpel gezegd, uit vier hindernissen, een ballen-apparaat, een balgekke hond en een enthousiaste baas. Stapsgewijs wordt de hond geleerd om zo snel mogelijk via de vier hindernissen naar het ballenapparaat te gaan, het ballenapparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt, de bal te vangen en dan zo snel mogelijk weer via de hindernissen, mét bal, naar de baas terug te racen. Het aanleren gaat in eerste instantie individueel. Het ballenapparaat en het springen van de hindernissen wordt apart van elkaar aangeleerd. Zodra de hond beide onderdelen goed beheerst worden deze onderdelen samengevoegd en gaat de hond leren de hele baan te lopen. Gaat dit goed dan gaat de hond leren om te wisselen met andere honden en kan er in teamverband worden getraind. Zodra dit ook goed gaat is het mogelijk om deel te gaan nemen aan wedstrijden. In wedstrijden strijden telkens teams van vier honden tegen elkaar. Voor meer informatie over Flyball zie www.flyballcompetitie.nl

U kunt met de eerste stappen van de individuele training al beginnen voordat de hond 1 jaar is en ook daadwerkelijk mag gaan springen. Met jongere honden werken wij alvast spelenderwijs aan een aantal punten die later in de flyball goed van pas zullen komen.

Als u wilt weten of Flyball iets voor u en uw hond is kunt u deelnemen aan 3 proeflessen waarna u besluit of u verder wilt gaan of niet. 
Wilt u na de proeflessen blijven Flyballen dan kunt u zich inschrijven.

Dit kan voor het lopende kwartaal via de link op deze pagina of via een strippenkaart van 8 lessen, zie hiervoor de cursus Flyball met strippenkaart, 8 lessen.

Wilt u meer informatie over flyball bij KC Gorinchem of wilt u zich aanmelden voor 3 proeflessen, stuur dan een mail naar kcgorinchemflyball@outlook.com 
of bel 06-15886662. U hoort dan de datum en tijd waarop u welkom bent voor uw proeflessen.

 

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: minimaal 9 maanden

Cursusdetails

Start op 1 maart 2019
21 juni 2019
27 september 2019
Cursusduur 12 weken
Dag vrijdag
Inschrijven vanaf 15 februari 2019
Inschrijven tot 12 april 2019
Prijs € 32,50

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
15 februari 2019

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Lezing titerbepalingen woensdag 19 september 2018

Op woensdag 19 september 2018 geven Dierenartsen Nelleke de Beus en Vivian…

Meer >>

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.