Hoopers beginners

Nadac Hoopers is een vrij jonge sport in Nederland over komen waaien vanuit Amerika waar het een onderdeel is van de NADAC (North American Dog Agility Counsel) Agility. 

Hoopers is geschikt voor elke hond die het leuk vind om met de baas samen te werken. Doordat het parcours geen sprongen bevat is het lichamelijk niet zwaar en dus ook erg leuk voor honden die altijd in de agility gelopen hebben, of voor jonge honden die in de toekomst in de agility willen gaan lopen. 

Er worden bij Hoopers 4  verschillende toestellen gebruikt:

* Hoops

* Gates

* Tonnen

* (korte) Tunnels

 

Een parcours word opgezet met voor een de hond logische lijnen, hierin kan veel varatie zitten, dat is juist wat het zo leuk maakt.

In tegenstelling tot de agility waarbij meegelopen mag word is dat bij hoopers niet toegestaan. De handler staat in een vak en stuurt van daar uit de hond aan. De honden lern zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaams- en stem commando’s  van de handler het parcours afleggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor een handler met fysieke beperkingen.

Doordat de hond "zelfstandig"het parcours af moet leggen is hoopers niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk een uitdaging. Ook ontstaat door training een mooie samenwerking tussen baas en hond. 

Bij Hoopers wordt er alleen maar  positief en zonder druk getraind. Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar: iedere hond kan het leren.

Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt er beloond met voer- en spelbeloningen.

Sinds 2016 worden er in in Nederland diverse wedstrijden georganiseerd en word er gestreden in een heuse competitie. Meer hierover kan je lezen op de site van Nadac Hoopers Nederland.

Deelnemers worden verzocht om voor en/of na de cursustijden te helpen met het opzetten en het opruimen van het parcours.

 

Let op! Voor deze cursus moet uw hond aan de volgende leeftijdseis voldoen: minimaal 9 maanden

Cursusdetails

Start op 9 maart 2020
31 augustus 2020
Cursusduur 15 weken
Dag maandag
Inschrijven vanaf 30 december 2019
Inschrijven tot 30 maart 2020
Prijs € 90,00

U kunt voor deze cursus inschrijven vanaf:
30 december 2019

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in bijvoorbeeld gehoorzaamheid of behendigheid?
Informeer naar onze cursussen en word lid!

Nieuws

Examens Gehoorzaamheid

Examens Gehoorzaamheid KC Gorinchem e.o.

Meer >>

Vrijwilligers gezocht!

Een grote club zoals onze KC drijft op de inzet van vrijwilligers. Zo…

Meer >>

Sponsoren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.