(Klein)Kind en hond, hoe fijn is het als die twee elkaar snappen! Welke handvatten heeft u nodig als (groot)ouder om mee te gaan in dit leerproces? Hoe kunnen alle partijen met respect met elkaar omgaan…

In deze 5 weken maken we kinderen bewust van de taal die de hond spreekt, hun eigen lichaamstaal en de invloed hiervan op de hond. Hoe kan een kind leuke en /of leerzame dingen doen met de hond en daarbij zijn eigen grens leren kennen en die van de hond?

Trainer, (groot)ouder, (klein)kinderen en de honden gaan de groepsdynamiek bepalen en de inhoud van de 5 lessen. Er zullen elementen van theorie, timing, gehoorzaamheid en spel meegenomen worden op een interactieve manier.

In deze 5 weken maken we gebruik van een groepsapp waarin we theorie, vragen, ideeën en wat we verder bedenken met elkaar kunnen delen.

De groepen van maximaal 6 kinderen zullen ingedeeld worden op basis van leeftijd van de kinderen, leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar (basisschool) en leeftijdsgroep 12 tot en met 14 jaar (voortgezet onderwijs) De cursus zal bij voldoende animo 6x per jaar gegeven worden, afhankelijk van de leeftijdsgroep moet u er rekening mee dat u wellicht pas een volgende groep deel kunt nemen.

Alle hondenrassen zijn welkom, op voorwaarde dat zij absoluut geen problemen hebben met vreemde honden, mensen en kinderen en dat zij Jonge Hondencursus of Elementaire Gehoorzaamheid hebben gevolgd.. De kinderen moeten onder begeleiding staan van een volwassene die het kind blijft ondersteunen tijdens de gehele les.

Wij hebben er enorm veel zin in om met elkaar als team aan de slag te gaan, jullie ook?
 

Doelgroep 6 tot 11 jaar en 12 tot en met 14 jaar (basisschool en voortgezet onderwijs)

Honden die Jonge Hondencursus of Elementaire Gehoorzaamheid hebben gevolgd.

Maximale groep grootte 6 kinderen

Aanwezigheid (groot)ouder verplicht, (groot)ouder schrijft in.

Zet bij opmerkingen de leeftijd van het kind.

Cursusdetails

Start op 14 februari 2023
18 april 2023
30 mei 2023
5 september 2023
10 oktober 2023
9 januari 2024
Tijdsduur 5 weken
Dag dinsdag
Inschrijven vanaf 17 januari 2023
Inschrijven tot 14 februari 2023
Prijs € 50,-